Na een overlijden

Bel de huisarts

Als iemand overlijdt, moet er eerst een arts komen om het overlijden officieel vast te stellen. In een ziekenhuis of in een instelling wordt dit geregeld. Maar is uw dierbare bij u thuis overleden? Belt u dan eerst uw huisarts of de dienstdoend arts zodat deze langs kan komen om het overlijden officieel te bevestigen. 

Bel Linda Tahapary Uitvaartbegeleiding

Nadat u de huisarts hebt gebeld, belt u mij. U kunt altijd contact met mij opnemen via 06-57 545 553, 24 uur per dag, ook als u een verzekering heeft bij een andere uitvaartorganisatie. Tijdens het eerste telefoongesprek stel ik u wat vragen over de persoon die overleden is en over diens wensen. Daarna maken we een afspraak voor het regelgesprek. Dit regelgesprek vindt zo snel mogelijk plaats.

Pak uw moment!

Neemt u vervolgens vooral rustig even een moment om de situatie op u in te laten werken. Misschien wilt u nog even bij uw dierbare blijven zitten, of eerst familie en vrienden op de hoogte brengen. Rond een uitvaart moet er best wat geregeld worden, maar tijd en rust zijn uw grootste vriend in dit soort dagen. 

In alle rust de uitvaart regelen

Als ik bij u thuis langskom, gaan we de hele uitvaart in hoofdlijnen regelen. U kiest een rouwkaart uit en maakt de teksten. Natuurlijk kunt u hierbij rekenen op mijn hulp. Tijdens dit regelgesprek worden er beslissingen genomen over het verloop van de uitvaart en leggen we zoveel mogelijk afspraken vast. Misschien vindt u het prettig als hier familieleden of vrienden bij aanwezig zijn. Houdt u er rekening mee dat dit gesprek ongeveer 2,5 uur duurt. 

In de tijd tot de uitvaart

Tot het moment van de uitvaart heb ik dagelijks contact met u. Soms is dat telefonisch en soms kom ik bij u thuis om kort wat door te spreken. Ik geef u een overzicht van de begrote kosten zodra deze bekend zijn. En ook het draaiboek dat ik in de loop van de dagen voor u opstel, breng ik persoonlijk bij u langs. 

Op de dag zelf

Op de dag van de plechtigheid vang ik u en uw gasten op bij de locatie van de uitvaart. Ik zorg er voor dat het u op deze dag aan niets ontbreekt, zodat u in alle rust afscheid kunt nemen van uw dierbare.

Nazorg

Het kan zijn dat na de uitvaart nog dingen geregeld moeten worden, bijvoorbeeld de afwikkeling van financiële zaken of de ontruiming van een woning. Ook in deze fase kunt u op mijn advies rekenen.